donderdag 21 juni 2018

Milestone

Milestones!
Jelondy, sanatorium 
Zondag 17 juni vroeg uit Khorog vertrokken samen met Thibeault. de weg is goed, we stoppen regelmatig om te drinken, het loopt gans de dag op... rond de middag een restaurant (40 somoni) wat redelijk duur is. We rusten nog een uurtje in de schaduw onder de nodige belangstelling van de plaatselijke bevolking. Na 65 km bevinden we ons op 2800 m. We hoeven onze tent niet te gebruiken we slapen bij de locals. We maken ook gebruik van het naastgelegen restaurant (60 somoni) ..!? Thibeault  zal de wedstrijd van Duitsland-Mexico volgen wanneer ik al lang slaap. Maandag zijn we vroeg weg en na een uur fietsen worden we uitgenodigd voor thee. Na twee uur fietsen...nog meer thee in totaal worden we viermaal 'aangehouden' of uitgenodigd voor thee met brood en koekjes ... tegen vier uur eten we in een restaurant spiegeleitjes voor 24 somoni (redelijk goedkoop dus). We rijden 72 Km en klimmen vandaag 920 meter. We nemen een warme douche en vertoeven nog wat in een lekker groot warm "zwembad" .... het hete water stroomt hier continu ...een sanatorium.
Vandaag dinsdag 19 juni, (gisteren de wedstrijd wel gezien), klimmen we deze namiddag naar 3800m om te bivakkeren, en morgen dan de klim boven de eerste vierduizender! We verrekken rond 14h na een warm bad, en na 390 m klimmen +\- 2 uur zetten we de tentjes recht we zien in de verte de col voor morgen. Na het eten gaan we kennismaken met mensen in de verte? Het blijkt een boerinnetje te zijn met haar zoon van 13, ze nodigt ons uit voor jak-melk te drinken boven in haar huisje! Blijkt er ook nog een peuter te slapen en haar oude moeder. Dankbaar nemen we afscheid met wat foto's en gaan nu maar slapen on onze tent!
Woensdag 20 juni
6 uur op en om 8 op de fiets! Water bijgetankt uit de rivier en dus de filter gebruikt.We weten wat ons te wachten staat, een klim naar 4272 meter en passages van 12%... maar het lukt ons vlot en tegen halfelf staan we met twee op de col! MILESTONE!🤜🤛! Het was een schitterend idee van Thibeault om deze klim te splitsen...👍
De rest van de dag blijven we schommelen rond de vierduizend meter met een bijpassend panorama,... toppen boven de vijfduizend. Geen fietsers gezien vandaag enkele vrachtwagens die steeds vrolijk claxonneren en ook enkele 4x4 want zo kan je ook de Pamir Highway doen. Tegen vier uur bereiken we Alishur 70 km verder en op 3863 meter, en we slapen in een homestay!
--
Verzonden via Gmail Mobile

Geen opmerkingen:

SAIGON

Ho Chi Minh Het was nog een mooie laatste rit via kanalen naar Saigon, de laatste kilometers langs een achterpoortje binnengereden, een gro...