zondag 24 juni 2018

Akbaital Pass

Akbaital Pass 4655m


In Murghab vertrokken om halfacht met de zon aan het firmament, edoch een twintigtal kilometers verder de eerste sneeuwval… en het wordt kouder, alle warme en waterdichte spullen uit de tassen en verder bergop… en na twintig kilometer zijn we aan de grens met China! Deze grens gaan we voor drie dagen volgen… duidelijk aangegeven met metershoge pinnekesdraad. Na een tweede sneeuwbui gaan w schuilen onder de brug, met onze slaapmatten en slaapzakken, het is een gure ijskoude wind, en toch slapen we allebei! Om halfvijf is de zon er weer en we rijden nog 800 meter verder, en we beslissen om achter een muurtje onze tenten op te zetten, zo zijn we toch enigszins beschermd tegen de wind. We eten wat koekjes banaan en nog wat, het is te koud om nu nog te koken. We liggen in de tent voor zonsondergang…maar genieten nog van het unieke uitzicht.

Zondag - hoogdag!

Om zeven uur zijn we weg, na een tas koffie en warme havermout  (oatmeal)met banaan, kersen en pruimen! Het is schitterend weer en met volle moed vatten we de klim aan, 7km van 4300m naar 4665m, de hoogste pass van de Pamirs. Om 8h35 staan Thibeault en ik op het hoogste punt van de Silkroad,(Milestone)  de Pamir Highway, de M41,…. Nu volgt er een afdaling tot aan het meer van Karakul. Verharde weg, moeizame afdaling we drinken nog thee in een yurt, en dalen verder af naar een HomeStay in Karakul! Onderweg was het genieten van de prachtige omgeving, schitterend! GENIETEN!

--
Verzonden via Gmail Mobile

3 opmerkingen:

nora zei

Fantastisch gedaan ! Wat een gevoel van overwinning moet dat geven eens je boven bent!

Eric Huybrechts zei

Super! Dat verdient de bolletjestrui.

Inge Quets zei

Klinkt waanzinnig knap! Proficiat!!!

SAIGON

Ho Chi Minh Het was nog een mooie laatste rit via kanalen naar Saigon, de laatste kilometers langs een achterpoortje binnengereden, een gro...