zondag 22 december 2019

Een riviercruise of was het een safari?


Siem Reap - Battambang met de boot, een houten platbodem! Om zes uur zou ik aan het hotel opgehaald worden want om zeven vertrekt de boot... geen paniek, om vijf voor zeven (😏) komt er een busje aan. Fiets erin, tassen erin, en goodmorning want er zit een koppel met dochtertje in de bus. Het busje rijdt een tijdje rond in Siem Reap en als het busje overvol geladen is rijden we naar de boot. Rond half negen varen we uit, richting Battambang. Een halfuurtje over het meer, en dan de rivier op. We passeren drijvende dorpen, en regelmatig stoppen we om bagage, visvangsten, water... mee te nemen. Soms varen er kleine bootjes naar ons toe en stappen moeders met hun kroost gewoon van de ene in de andere boot. Rond enen stoppen we bij een drijvend restaurant, winkel? Of was het een plaspauze? Nadien passeren we nog een drijvend dorp en dan werd het mooier en mooier, een brede rivier die later (Phnom Penh) in de Mekong zal vloeien, en lage begroeiing langs de oevers. Door het rustige varen, waait er een zacht windje. Apropos, er zijn geen ramen en deuren...alles open! Om half vier legt de boot aan in the middle of nowhere. Iedereen overstappen in twee auto’s, en iedereen  achterin de laadbak 🤣 , een uurtje rijden nog naar Battambang. De boot zal al vol... de twee laadbakken zitten overvol 😂 fiets helemaal achteraan vastgebonden! Cambodja, I love it! We hobbelen en botsen (rijden)  nog een uur over een verharde zandweg, en duiken regelmatig onder voor takken en gebladerte. De sfeer is plots helemaal anders achteraan in de auto (laadbak). Ter informatie: er waren ook “normale” toeristen aanwezig, dit was dan het avontuur van hun leven hoop ik. Ik heb er echt van genoten.






3 opmerkingen:

Eric Huybrechts zei

Hey Ward. Fijn om te lezen dat alles vlot verloopt en dat je er zoveel fun aan beleeft. Geniet er nog van. Groetjes, Eric & Elli.

waarissem zei

Eric, leuk dat je me volgt! Groeten terug en een zalige kerst!

Inge Quets zei

Het is weeral een plezier om mee te volgen! De boottocht én de aansluitende hobbelige autorit, klinken in elk geval heel leuk én mooi! Fijn ook om te horen dat je zo geniet! xxx we (Inge, Guy & Gust)

SAIGON

Ho Chi Minh Het was nog een mooie laatste rit via kanalen naar Saigon, de laatste kilometers langs een achterpoortje binnengereden, een gro...