donderdag 23 maart 2017

Tiny...euh... Hilde leert fietsen.

Wat hebben we geleerd vandaag ?
Een Gasthof is goedkoper, comfortabeler en gezelliger dan een jeugdherberg ! De voormalige burcht van Passau boven op de berg is geweldig qua locatie en panorama, maar deze jeugdherberg is toch wel wat ongemakkelijk als fietser, met 12 zakken bagage naar de 2de verdieping, zonder lift.
Ga nooit een helling op van +20% als er een auto achter je aan komt en je wil zigzaggen om boven te geraken. Loopt niet goed af, enfin, gewoon laten vallen in de berm met de beentjes in de lucht, hopla ! De rest van de helling doen we gewoon te voet, ook een ‘fin du jour’ workout of cooldown die kan tellen !
De Fahrradklinik  (fietswinkel van Idworx) in Passau was ons doel van de dag : één van de fietskes, de crank was blijkbaar een probleempje – zo dachten we-  achteraf gezien, alles okay ! Dus er was eigenlijk geen probleem.

We zijn bijna in Oostenrijk. Onderweg naar Linz langs de Donau, een rustig en heel mooi landschap,… en een tegenligger die ons meedeelt dat we beter terug richting Passau fietsen, langs deze weg loopt het dood voor fietsers…. Okay, fijn dat ie het ons vertelt, zonder vloeken draaien we terug in de richting van Passau (en we hebben dus even wind mee – elk nadeel heeft z’n voordeel). De zon breekt eindelijk door. ‘t Wordt dan toch warm vandaag, ondanks frisse wind tegen.
In Oostenrijk is het landschap blijkbaar niet meer zo geordend als in Duitsland, dat merken we vanaf voormalig Oost-Duitsland waar de Donau het overneemt van de Altmühl. De velden en wegen liggen er niet meer zo gemillimeterd netjes bij, maar nu af en toe wel een omheining zelfs rond de velden.
‘t Is hier anders ook mooi, zij het nog steeds vroeg op het jaar, maart ! We houden de Donau aan onze zijde. We zijn waarlijk de vroegste (wieler)toeristen die hier alle plaatsjes passeren, waar het in de zomer waarschijnlijk vol loopt van toeristen. Vele mensen vragen ons van waar we komen en waar we heen gaan. 
Ook de huizen zijn hier, net zoals in Duitsland, hoe langer hoe mooier; alle kleuren suikerfondant, geel, roze, oranje, blauw. In elk dorpje klinkt minstens ook één klokkentoren op zowat elk uur van de dag, 20'voor of op het uur, maakt niet uit.
En de mensen zijn, gewoon vriendelijk, leuk!
Aschach-… 72 km. Tiny heeft er genoeg van….maar Hilde heeft ervan genoten, en Ward ook !

SAIGON

Ho Chi Minh Het was nog een mooie laatste rit via kanalen naar Saigon, de laatste kilometers langs een achterpoortje binnengereden, een gro...