maandag 20 maart 2017

1000 aan de Donau!

Vandaag gaan we naar onze 1ste 1000 km én vandaag bereiken we de Donau ! De wind zit mee en de zon schijnt, dus ideaal om aan onze dagtrip van 75km te beginnen. Na 15km is het al zo ver, en we kunnen onze pret niet op : de Donau  vervoegt zowaar de Altmühl op het moment dat onze kilometerteller op 999,99km komt staan. Waw, een triomferend gevoel ! We vieren het moment met een dikke knuffel en veel fotokes aan de oever van de  – inderdaad iets blauwige - Donau. Straks doen we er wel een walske bovenop, beloven we.
Het fietsen gaat bij momenten vanzelf. 12km bijvoorbeeld is niks, en na 50km lijkt elke verdere kilomer dan weer gewonnen op een dag.
Ik denk dat mijn Brook’s zadel ondertussen wel ingereden is. ‘t Is in ieder geval mooi glad ondertussen en zit niet meer ‘fout’, zoals het in het begin wel aanvoelde. Onze Idworx fietsen doen hun werk, brave beesten. Die van mij heeft nog in België een naam gekregen ; ik noem hem ‘Blanche’, m’n trouw (trek)paard, want zo voelt het bij momenten. Die van Ward mag nog even wachten op zijn/haar naam, tot het goeie moment.

SAIGON

Ho Chi Minh Het was nog een mooie laatste rit via kanalen naar Saigon, de laatste kilometers langs een achterpoortje binnengereden, een gro...