dinsdag 16 mei 2017

Ontbijt in Bursa


17h aankomst in Yenisehir, zo'n 55 km voorbij Bursa. De eerste 16 km waren nodig om uit Bursa weg te rijden, rijden op leven en dood, is misschien iets te sterk uitgedrukt, maar een tweebaansweg zonder pechstrook in Turkije is vermoeiend...Zonnige dag trouwens, maar helaas de wind op kop, maar niet geklaagd.Onderweg tweemaal een klim van 2km de eerste 7% en de tweede ééntje van 8%. Ging goed.
Onderweg zien we een vrouw in haar tuin die met haar handschoenen brood uit een oven haalt..., en nog één,... wanneer we vragen om een foto te trekken, komt ze eerst een versgebakken brood geven, en dan mogen we een foto trekken! Het brood smaakte heerlijk! Je kan de oven zien achter de vrouw.
Op de velden onderweg zien we regelmatig tientallen mensen handenwerk uitoefenen, harken,... bij nader inzien zijn het meestal ouderen. Onderweg ook twee tentenkampen gezien, een hele hoop witte tenten, mogelijk vluchtelingen? Uit respect trekken we geen foto's.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik wil ook zo'n brood.
Hier enkel afgebakken broden uit de supermarkt of dezelfde mengsels bij de bakker.
x
Leen

PS: blijven trappen!

SAIGON

Ho Chi Minh Het was nog een mooie laatste rit via kanalen naar Saigon, de laatste kilometers langs een achterpoortje binnengereden, een gro...