zaterdag 22 april 2017

Donji Milanovac

Mooie rit vandaag van Vinci naar Donji Milanovac, 68 km verder, langs de Donau. Koud deze ochtend, maar de zon was er en het werd aangenaam fietsweer. Na een stevig ontbijt, en bij een graad of 4°C rijden we verder waar we gisteren gestopt waren, richting Ijzeren Poort.
De Donau vormt hier de grens tussen Roemenië in het noorden en Servië in het zuiden. De rivier scheidt op deze plaats de zuidelijke Karpaten van de noordwestelijke uitlopers van het Balkangebergte.

In het Roemeens gebruikt men de aanduiding Porțile de Fier, letterlijk "IJzeren Poorten", waarmee dan ook de gehele reeks kloven wordt aangeduid. Na enkele tientallen tunnels, gaat het in een snelle vaart terug naar beneden, naar de Donau. Vlak voor we Donji Milanovac binnenrijden, zien we een gezellig rstora, een resta, oran,... als we goed kijken, zien we allen ontbrekende letters, een restoran dus, en we vragen of ze een kamer hebben met zicht op de Donau? Geen probleem en erriswifi. Aan een spotprijsje hebben we een warm bed en lekker eten vanavond! Morgen is er een andere dag!

Geen opmerkingen:

SAIGON

Ho Chi Minh Het was nog een mooie laatste rit via kanalen naar Saigon, de laatste kilometers langs een achterpoortje binnengereden, een gro...